Økologiske landsbyer

Friland
Økologisk landsby på Djursland. Startet i 2001, og kendt fra serien på DR2 af samme navn.

Økosamfundet Hallingelille
Hallingelille er et af de nyere økosamfund i Danmark. Vi ligger midt på Sjælland, 10 kilometer udenfor Ringsted mod Roskilde.

Økosamfundet Fri & Fro
“Fri og Fro er en byggeforening hvor vi stræber efter at bygge og leve billigt og bæredygtigt i en social sammenhæng. Vi ligger i Egebjerg på øst siden af Odsherred.”

Økosamfundet Dyssekilde
“I Nordsjælland, mellem Frederiksværk og Hundested, finder du en af Danmarks ældste økologiske landsbyer, Dyssekilde. I 1990 var her blot en kartoffelmark. I dag er vi et sprudlende samfund med 120 voksne og 60 børn i alderen 0-92 år.”

Den Selvforsynende Landsby
“En permakulturel landsby i Hundstrup, på Sydfyn. Et pioner projekt der giver et radikalt bud på fremtidens bæredygtige liv på landet. Vi bygger vores egne huse af natur- og genbrugsmaterialer,og dyrker jorden i fællesskab.”

Hertha Levefœllesskab
Hertha er et socialt fællesskab i udkanten af Herskind, 20 km. vest for Århus.

Andelssamfundet i Hjortshøj
“Ligger ca. 15 km. nordøst for Århus i udkanten af Hjortshøj med udsigt over Århusbugten. Andelssamfundet er et lille lokalsamfund, som bygger på et socialt og bæredygtigt grundlag med eget økologisk landbrug.”

Munksøgård
“Et økologisk bofællesskab ved Roskilde med udstrakte miljøhensyn integreret både i etablering og drift. Samtidig er muligheden for fællesskab prioriteret højt, med fælleshuse, fælles arealer og fælles aktiviteter.”

Svanholm
I 1978 blev Svanholm omdannet til storkollektiv der driver Svanholm som økologisk landbrug med kvægbrug og skovbrug. De har også en produktion af naturlegepladser, et grøntsagspakkeri, en klinik med alternativ behandling.